Jdi na obsah Jdi na menu

HT Holice neděle 20.1.2013

17. 1. 2013

Halový turnaj v Holicích
v neděli 20.1.2013
hala - Holubova 1037,  GPS : 50 4´18.732"N;  15 59´20,380"E

Sestava - Kocman, Mazánek, Morkus, Pavlík, Pavlovič, Rychlý, Šereda

Komentář: Zúčastnili jsme se halového turnaje ročníku 2000 a mladší (dívky 1999a ml.) v Holicích.
První zápas s týmem FK Pardubičky jsme začali hrát aktivně, útočně a soupeře jsme téměř nepustili na naši polovinu. S naší koncovkou to bylo ovšem špatné. naše vyložené střelecké pokusy končily těsně vedle branky nebo trefovali brankáře. Naším jediným střelcem byl Pavlovič.
Druhý zápas s FK Pardubice 1899 jsme prohráli 0:3, ale obraz hry výsledku neodpovídal. My jsme zase nedokázali proměnit žádnou šanci, zato soupeř z minima vytěžil 3 branky.
Třetí zápas s Baníkem Vamberk branka nepadla, i když se hrál oboustranně pohledný fotbal.
Poslední zápas ve skupině jsme hráli s favoritem turnaje, domácími Holicemi. Podle pozdějších ohlasů asi nejhezčí zápas turnaje. Kluci hráli jako o život, maximální nasazení, rychlé přistupování k soupeři. Po zápase nebylo co vytknout. Prohrávali jsme po tečované střele z úhlu, ale nevzdávali jsme to. Asi čtyři minuty před koncem se zrodila krásná akce po ose Rychlý - Pavlík - Kocman. Posledně jmenovaný vyrovnával do prázdné branky a do konce utkání se výsledek neměnil.
Díky třem remízám jsme skončili až na čtvrtém místě a podle postupového klíče turnaje jsme hráli malé semifinále o 7. místo.
Nejdříve jsme porazili TJ Přelovice 3:0 brankami Kocmana, Pavlíka a Rychlého a v následném zápase o 7. místo jsme nedali šanci 7:0 Hornímu Jelení, brankami Kocmana 3x, Rychlého 2x, Pavlíka a Šeredy.
Po herní stránce náš nejlepší týmový výkon za hodně dlouhou dobu. Co našemu snažení chybí, jsou vstřelené góly. Naše neproměněné šance v tomto turnaji by vydali na celou sezónu. Borce musíme pochválit za přístup ke všem zápasům v turnaji. Proti mnohdy fyzicky vyspělejším sopupeřům (zejména Kolín měl hráče dorosteneckého zjevu) podstupovali neohrožené souboje a hráli kombinační fotbal, který se musel líbit všem divákům v hale a poprávu kluci sklízeli potlesk v průběhu zápasů.
Za týden v sobotu jedeme na halový turnaj do Přibyslavi a tam se pokusíme náš výkon zopakovat a přidat i nějaké branky.